A HELYES SZÁJÁPOLÁS FOGSZABÁLYZÓVAL

 
beépített fogszabályzós és szemüveges szőkésbarna hajú lány mosolyog

Fogszabályzó tulajdonosaként vagy fogszabályzós gyermek szülőjeként ismerős lehet a probléma: bármennyire is igyekszel, az ételmaradékok gyakran megakadnak evés után! A fogszabályzó számos olyan zugot és rést kínál, ahol az ételmaradékok megtapadhatnak - néha jól láthatóan, de gyakran nagyon is rejtve a szájüregben.

HOGYAN BEFOLYÁSOLJA A FOGSZABÁLYZÓ A SZÁJ EGÉSZSÉGÉT?

A fogszabályzókon és a fogíveken található számos nehezen hozzáférhető rés miatt a mechanikus módszerekkel (azaz fogkefével, fogköztiszítókefével és fogselyemmel) történő tisztítás különösen nagy kihívást jelent. A potenciálisan káros lepedék (plakk) és baktériumok gyakran a szájüregben maradnak.

A következmények:

  • Az ínygyulladás (gingivitis) fokozott kockázata.
  • Fokozott fogkőképződésre való hajlam (mineralizált plakk).
  • A zománc demineralizációjának (más néven a zománc ásványi anyag vesztésének vagy dekalcifikációjának) megnövekedett valószínűsége, ami úgynevezett fehér foltok (a fogszabályzó eltávolítása után a fogakon maradó fehér területek) és fogszuvasodás kialakulásához vezethet.

Bár egyre több felnőttet kezelnek fogszabályozással orvosi vagy esztétikai okokból, a fogszabályozót viselők többsége még mindig gyermek és tini. Náluk a magas cukorfogyasztás miatt fokozott a fogszuvasodás kockázata. Ezenkívül a fogszabályzó viselése megnehezíti a lepedék (plakk) eltávolítását, ami szintén növeli a fogszuvasodás kockázatát.

Szájhigiénia rögzített fogszabályzóval VAGY ÁTLÁTSZÓ FOGSÍNNEL

fókuszban a kivehető láthatatlan fogszabályzó egy fogívre, amit a háttérben egy mosolygó nő tart

A kivehető fogszabályozóval vagy átlátszó fogsínnel végzett fogszabályozási kezelés alatt álló pácienseknek a szájhigiéniára is nagyobb figyelmet kell fordítaniuk. Különösen az olyan fogszabályozók, mint az Invisalign vagy a Dr. Smile termékei, egyre népszerűbbek, és átlátszóságuk miatt jó választásnak bizonyulnak, különösen a tinik és felnőttek számára.

A kivehető fogszabályozó és a fogszabályozó sínek nem elhanyagolható előnye a rögzített készülékekkel szemben, hogy kivehetők, így a mindennapi szájhigiéniát nem korlátozzák. Étkezések után a fogakat alaposan meg kell tisztítani.

A rögztített fogszabályozós kezelés részeként, a fogakra rögzítők kerülnek, melyek kedvezőek lehetnek a baktériumok megtapadása szempontjából, ezért különösen oda kell figyelni a megfelelő szájhigiéniára.

Javasolt a 3 lépéses megelőzési rutin alkalmazása, mely a fogmosásból, a fogközök tisztításából, valamint szájvízzel végzett öblögetésből áll. Különösen a szájüreg nehezen elérhető területei esetén fontos tudni, hogy a LISTERINE® szájvizek megküzdenek a fogmosás után a szájban maradó baktériumokkal.

Magát a fogszabályozót is rendszeresen tisztítani kell a gyártó utasításainak megfelelően, mivel a felszínen is megtelepszenek a baktériumok.

szőke rövid hajú lány beépített fogszabályzóval mosolyog az orcáján ragasztott kis csillagokkal

QA Text: 

A LISTERINE® ELŐNYEI A FOGSZABÁLYZÓT VISELŐK SZÁJHIGIÉNIÁJÁBAN:

  • A LISTERINE®-hez hasonló szájöblítők előnye, hogy a folyadék a szájüreg egészébe eljut, olyan területekre is, melyeket fogkefével és fogköztisztítással nehezen lehet elérni.
  • HATÉKONY: A LISTERINE® megküzd a fogmosás után visszamaradó baktériumokkal.
  • ERŐSÍT: a LISTERINE® fluoridtartalmú változatai erősítik a fogakat a szuvasodás ellen.
  • FRISSÍT: A LISTERINE® felfrissíti a leheletet, még a különösen enyhe ízű változatok esetében is.

MILYEN LISTERINE® TERMÉK ALKALMAS FOGSZABÁLYZÓT VISELŐK SZÁMÁRA?

Az illóolajokon alapuló szájvíz számos változatban kapható. A LISTERINE® CLEAN & FRESH alkoholmentes termék különösen alkalmas gyermekek (6 éves kortól) és fogszabályzóval rendelkező és nem rendelkező serdülők számára. Enyhe ízű és alkoholmentes, de nem kevésbé hatékony, mint a többi változat. A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy mindkét változat (alkohollal és anélkül) összehasonlítható a plakkcsökkentő hatékonyságát tekintve. LISTERINE® CLEAN & FRESH felfrissíti a leheletet, és eléri azokat a helyeket, amelyeket a fogkefe nem ér el - még a fogszabályzó közötti nehezen elérhető területeken is.

Listerine Clean & Fresh Mild Taste 500 ml termékfotó, reaches the places that toothbrushing misses, even between braces és with & without braces feliratokkal