FOGFEHÉRÍTÉS FOGORVOSNÁL ÉS OTTHON

A fogfehérítésnek két típusát különböztetjük meg, a rendelői és otthoni fogfehérítést. Tudj meg mindent a lehetőségekről, az előnyökről és a hátrányokról.

BÁRKI FEHÉRÍTTETHETI A FOGAIT?

Csak fogorvosod tudja megítélni, hogy számodra hasznos lehet-e a fogfehérítés vagy sem. A sárga fogak például nagyobb valószínűséggel fehérednek, mint a szürkés fogak.

Miután megállapította, hogy lehetséges-e a fogfehérítés, fogorvosod kiválasztja a megfelelő árnyalatot. Bizonyos helyzetekben a fogorvosnak különösen óvatosnak kell lennie.

zahnverfaerbungen

QA Text: 

RENDELŐI FOGFEHÉRÍTÉS – HOGYAN MŰKÖDIK?

Az orvosi rendelőben végzett fogfehérítést oxidációs fehérítésnek is nevezik. Az elszíneződött zománc fehérítését hidrogén-peroxid oldattal végzik.

Ehhez a fehérítőszert gél formájában viszik fel a fogra, majd azt egy nagy energiájú lámpával aktiválják. A peroxid lebomlik, és oxigén szabadul fel, amely oxidációs folyamat révén elpusztítja a színezőanyagokat.

QA Text: 

OTTHON VÉGEZHETŐ FEHÉRÍTÉS

Fogorvosod otthoni fogfehérítő kezelést is ajánlhat. Ez a módszer kombinálja az otthon végzett kezeléseket és a rendszeres fogorvosi kontrollt.

Az otthoni fogfehérítés 3 lépésből áll:

  • A előzetes vizsgálat és konzultáció során a fogorvos lenyomatot vesz a felső és alsó állkapocsról, hogy két fogsínt készíttessen, amelyekbe a fehérítő gél kerül.

  • A fogsínek kipróbálásra kerülnek, illetve a fogorvos elmagyarázza, hogyan és mikor kell viselni őket. A termék koncentrációjától függően a fogsíneket éjszaka vagy nappal kell viselni a fogorvos által meghatározott ideig.

  • A fogorvos egy hét múlva ellenőrzi a fogfehérítés előrehaladását. Az eredménytől függően a fogsínek használata néhány héttel meghosszabbítható.

QA Text: 

KÖVETKEZTETÉS:

A fogfehérítési kezelés eredményei nem tartósak. Étrendtől és szájhigiéniától függően 6-12-18 hónapon belül újabb kezelésre lehet szükség.

Listerine Advanced White Mild Taste 500 ml termékfotó, Zero alcohol, for whiter teeth in just 1 week, removes tough stains feliratokkal

A fehérebb fogak elérésében a fehérítő hatással rendelkező szájvíz használata is segíthet. A LISTERINE® ADVANCED WHITE MILD TASTE peroxidmentes formulája hatékony kettős hatásának köszönhetően eltávolítja a fogakon lévő makacs elszíneződéseket, és megelőzi az újak kialakulását a fogzománc károsítása nélkül. Fehérebb fogakért akár 1 hét alatt!

MÉG TÖBB CIKK EBBEN A TÉMÁBAN

Fogfehérítés otthon

Fogfehérítés GYIK

Miért színeződnek el a fogak?

bevásárlókosár ikon

PRÓBÁLD KI A LISTERINE® TEMÉKEKET MOST