ROSSZ LEHELET / SZÁJSZAG: DEFINÍCIÓ ÉS MEGKÜLÖNBÖZTETÉS

A rossz lehelet nagyon kellemetlen lehet az érintettek és a környezetük számára. A legtöbb ember számára a fokhagymás vagy hagymás, kiadós étkezés okozta rossz lehelet a nap folyamán gyorsan elmúlik. Néhányan azonban krónikus rossz leheletben szenvednek. Az orvosok erre a szájszag kifejezést használják.

1 egész nem megpucolt és egy félbevágott lilahagyma egymás előtt

MIT ÉRTÜNK ROSSZ LEHELET ALATT?

Az átmeneti rossz lehelethez képest a diagnosztizált szájszag esetén a rossz lehelet tartósan érezhető. Maga a szag is különbözik:

QA Text: 

DIAGNÓZIS: KI TUD SEGÍTENI?

A rossz lehelettel küzdők közül kevesen mernek beszélni a problémáról, kevesen fordulnak orvoshoz. Mivel az esetek túlnyomó többségében a rossz lehelet oka a szájüregben lévő lepedék, a fogorvos a megfelelő szakember arra, hogy megtalálja a probléma okát, és tanácsot adjon. A lehelet gázelemzésével nemcsak a rossz lehelet intenzitása mérhető, hanem az okok és az eredet helye is kideríthető.

férfi páciens a fogorvosi székben ülve mosolyog és a hüvelykujját mutatja, a fogorvos nő mellette mosolyogt

Tudj meg többet a rossz lehelet okairól. A Mit tehetünk a rossz lehelet ellen? oldalon többet megtudhatsz arról, hogyan küzdhetsz a rossz lehelet ellen.

Ha nem tudsz azonnal ellátogatni fogorvosodhoz, a LISTERINE® COOL MINT szájvizet beépítheted a napi szájhigiéniai rutinodba. A friss leheletet biztosító szájvíz hosszan tartó védelmet nyújt a rossz leheletet okozó baktériumok ellen.

MÉG TÖBB CIKK EBBEN A TÉMÁBAN

Szájvíz rossz leheletre?

Rossz lehelet okai

Mit lehet tenni a rossz lehelet ellen?

Rossz lehelet gyerekeknél

Rossz lehelet GYIK