ROSSZ LEHELET GYEREKEKNÉL

 

A rossz lehelet (szájszag) ritkább, mint a felnőtteknél, de a kicsiknél is észrevehető.

Tudj meg mindent az okokról, a rossz lehelet elleni tippekről és a megelőzésről a gyermekek számára.

ROSSZ LEHELET OKAI GYEREKEKNÉL

A rossz lehelet okai a gyermekeknél nagyjából ugyanazok, mint a felnőtteknél (további információ: rossz lehelet okai). A fő okok a szájüregben keresendők, ahol különböző fogászati problémák okozhatják, például ínygyulladás, fogágybetegség, fogszuvasodás (további információ: Fogszuvasodás gyermekeknél) vagy szájüregi fertőzések.

Ezek a fogászati problémák pedig a rossz baktériumok miatt alakulnak ki, amelyek kénvegyületeket termelnek, és így bűzös, kénszerű szagot okoznak. A helyes szájhigiénia (további információ: helyes fogmosás gyermekeknek, helyes szájvízhasználat gyermekeknek), beleértve a gyermekeknek szánt szájvíz használatát, segíthet hatékonyan felvenni a harcot ezekkel a baktériumokkal.

Nő vizet önt egy vízszűrős kancsóból egy szalvétán álló pohárba a munkapulton

Egy másik ok a szájszárazság. Ha a szájüreget nem "öblítik" rendszeresen nyállal, több ételmaradék marad a szájban, ami elősegíti a baktériumok szaporodását. Ezért a rossz lehelet a gyermekeknél teljesen normális reggel, alvás után. A gyerek egyszerűen kevesebb nyálat termel alvás közben.

Ha rendszeresen rossz leheletet észlelsz gyermekednél, a legjobb, ha felkeresed fogorvosod/gyermekfogorvosod.

QA Text: 

SZÁJVIZEK GYERMEKEKNEK

Hatéves kortól a gyermekek is használhatnak számukra megfelelő szájvizet. Hiszen nem számít, gyermeked milyen jól mos fogat, baktériumok mindig maradnak utána a szájüregben.

Listerine Smart Rinse Mild Berry 250ml For Kids 6+ termékfotó, Zero Alcohol és Protects teeth against cavities, cleans what brushing misses feliratokkal

Ezért fejlesztette ki a LISTERINE® a LISTERINE® SMART RINSE termékét, mely a teljes szájüreget tisztítja – a fogakat, az ínyt és a nyelvet, valamint eltávolítja a rossz leheletért felelős baktériumokat. Tudj meg többet a gyermekeknek szánt szájvizekről.

MÉG TÖBB CIKK EBBEN A TÉMÁBAN

Szájvíz rossz leheletre?

Rossz lehelet GYIK

Mi a rossz lehelet?

Rossz lehelet okai

Mit lehet tenni a rossz lehelet ellen?