FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁSA ÉS MEGELŐZÉSE

 

El lehet távolítani a fogkövet otthon? Mit csinál egy fogorvos vagy dentálhigiénikus, amikor eltávolítja a fogkövet? Hogyan akadályozhatom meg, hogy a fogkő eltávolítása után újra kialakuljon? Itt megtalálod a válaszokat.

FOGKŐ OTTHONI ELTÁVOLÍTÁSA?

A fogkő a nyálból származó ásványi anyagok miatt megkeményedett lepedékből áll. Ezeket a megkeményedett lerakódásokat nem véletlenül nevezik fogkőnek vagy meszes plakknak – az anyaga nagyon kemény, ezért az otthoni eltávolítása nehézkes, megfelelően képzett szakembernek kell professzionálisan eltávolítania azt.

QA Text: 
QA Question: 
QA Question: 

FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁSA: MIT CSINÁL A FOGORVOS?

A fogkő-eltávolítás során a fogorvos vagy dentálhigiénikus eltávolítja a fogkövet a fogak felszínéről és az ínyek mentén. Ezt többféle technikával és eszközzel teszi, például ultrahanggal működő eszközökkel.

A kezelést általában érzéstelenítés nélkül végzik, mivel csak enyhén kellemetlen és nem fájdalmas. A fogkő azonban az ínyvonal alatt is lerakódhat, ahol ínytasakok alakulhatnak ki, mint a fogágybetegség esetében. Ebben az esetben speciálisan erre a célra készült műszert használnak. Tudj meg többet a fogágybetegségről.

KÖLTSÉGEK

A fogkövet gyakran a professzionális fogtisztítás részeként is eltávolítják. A legtöbb egészségbiztosító esetében a szolgáltatás nem fedezett, a költséget magunknak kell állnunk. Az árak orvosonként és rendelőnként eltérhetnek.

FOGKŐ MEGELŐZÉSE

A fogkő kialakulásának megelőzése érdekében fontos, hogy a fogakon ne rakódjon le folyamatosan lepedék. Átfogó szájhigiéniai rutinnal egyidejűleg megelőzhetővé válhat a fogkő, fogszuvasodás, és a rossz lehelet kialakulása.

  • Moss fogat naponta kétszer.

  • Ügyelj a megfelelő fogmosási technika használatára.

  • Tisztítsd meg a fogközöket fogselyemmel vagy fogköztisztítókefével.

  • A szájvíz napi szintű használata szintén javítja a szájhigiéniát.

TIPPÜNK:

A fogkő kialakulásának megelőzéséhez a LISTERINE® TOTAL CARE STAY WHITE szájvizet ajánljuk.

Listerine Total Care Stay White 6 benefits in 1 500 ml termékfotó, complete care to maintain naturally white teeth, helps prevent tartar, keeps teeth naturally white, fights bacteria, prevents plaque, protects against gum problems, freshens breath

A szájvíz megküzd a fogmosás után szájban maradó baktériumokkal, megtisztítja a fogkefével nehezen elérhető helyeket. A cink-kloridot tartalmazó formula megakadályozza a fogkő kialakulását, így segít megőrizni a fogak természetes fehérségét.

MÉG TÖBB CIKK EBBEN A TÉMÁBAN

Tippek egy jobb szájápolási rutin kialakításához

Mi a fogkő?

bevásárlókosár ikon

PRÓBÁLD KI A LISTERINE® TEMÉKEKET MOST