MI A FLOURID FELATA?

 

A nátrium-flourid a természetben előforduló só, mely a fogak fogszuvasodás elleni védelmére használatos.

Tudományosan bizonyított, hogy a flouridos fogkrémek és szájvizek számottevő előnnyel bírnak a szájhigiéniára, illetve csökkentik a fogszuvasodás esélyét.

A nátrium-fuorid a demineralizáció (ásványianyag-vesztés) gátlásával csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának esélyét, és elősegíti a fogfelszín remineralizációját. A fluordiok felszívódva a fogzománcba flourapatitot képeznek, mely keményebb, mint a hidroxiapatit. A flourid tehát erősíti a fogzománcot, mely így ellenállóbbá válik a savas támadásokkal szemben, és csökkenti a fogszuvasodás előfordulását.

A Rapid-Fuison™ technológia gondoskodik arról, hogy a szájban öblögetéskor a flourid ásványi anyagokkal egyesülve a fogzománcban millió ásványi lerakódási pontot képezzen. Alvás közben a flourid felszabadul és remineralizálja a meggyengült fogzománcot. Ez egy új pajzsot hoz létre a savakkal szemben a következő napra. A Nightly Reset termék a maga 450 ppm flourid tartalmával a legmagasabb flourid tartalmú termék a LISTERINE portfólióban – ideális a fogfelszín megerősítéséhez az éjszaka folyamán.

A LISTERINE® Advanced Nightly Reset innovatív formulája egész éjszaka küzd a nap nyomai ellen: