SZÁJVÍZ HASZNÁLAT CUKORBETEGSÉG ESETÉN

Cukorbetegség esetén fokozottabb lehet a fogínygyulladás kockázata és a fogágybetegség súlyosabb formájának, a parodontitisnek a kialakulásának esélye (olvass tovább a cukorbetegség és a fogak témájában).

A következetes és alapos szájápolás kulcsfontosságú a szájüreg egészségének megőrzéséhez. Bár a napi szájápolási rutin cukorbetegség esetén nem különbözik attól, ami a tökéletes szájhigiénia érdekében egyébként is javasolt, a magasabb kockázat miatt fokozott figyelem indokolt. A szájvízzel történő öblögetés lépéseit az alábbiakban találod.

LISTERINE®Rutin cukorbetegeknek
 Önts 20 ml (kb. 4 teáskanál) LISTERINE® szájvizet egy pohárba.
 
 Higítás nélkül öntsd a szádba a folyadékot.
 
 Öblögess 30 másodpercig (számolj magadban harmincig, vagy használj stopperórát). Ne aggódj, ha első alkalommal nem sikerül kitartanod 30 másodpercig! Gyorsan bele fogsz jönni. Öblögetés közben „zubogtasd” a folyadékot fogaid és ínyed körül.
 
 Köpd ki a
folyadékot.
 
MEGJEGYZÉS:
 
A szájüregi szövődmények megelőzése érdekében járj gyakran fogászati ellenőrzésre!
Kérjük az öblögetés után 30 percig ne egyél vagy igyál. Ritka esetekben a cetilpiridinium-klorid (CPC) összetevő a fogak felületes elszíneződését okozhatja. Ebben az esetben kérjük, hagyd abba a termék használatát, és fordulj fogorvoshoz.

MÉG TÖBB CIKK EBBEN A TÉMÁBAN

Melyik szájvizet válasszam?

Helyes szájvízhasználat

Szájvízhasználat gyerekeknek

Szájvízhasználat protézissel

Szájvízhasználat fogszabályzóval

Szájvízhasználat dohányosként

Szájvízhasználat a fehérebb fogakért

bevásárlókosár ikon

PRÓBÁLD KI A LISTERINE® TEMÉKEKET MOST