LISTERINE® - A Magyar Fogorvosok Egyesületének ajánlásával

2010-ben a kezeletlen szájüregi megbetegedések világszerte 3,9 milliárd embernek okoztak problémát, a krónikus ínygyulladás pedig a népesség több, mint 90%-át érinti különböző mértékben.

A fogszuvasodás valamint az íny- és fogágy-gyulladás, a magyar lakosságot is széles körben érintő betegségek, melyek legfőbb oka a fogak felszínére szervesen tapadó bakteriális lepedék, amit a szakemberek dentális plakknak, vagy legutóbb biofilmnek neveznek.

A tökéletesen letisztított fogfelszíneken, megfelelő fogmosási technikával (amelyet a fogorvostól vagy szájhigiénikustól tudunk megtanulni) hosszú ideig plakk-mentesen tudjuk tartani fogainkat. Ebben sokat segítenek az igazoltan pakk-ellenes szájöblítő szerek.

A LISTERINE® szájvíz az USA-ban már több évtizede forgalomban van, és hazánkban már széles palettája kapható a LISTERINE® szájvizeknek. A LISTERINE® szájvizek célja egyszerű: újraértelmezni a napi szájápolási rutint, és javítani a minden egyes használó szájhigiénéjét.

Míg a fogmosás és a fogselyem használata továbbra is a mechanikus fogtisztítás legjobb formái, a LISTERINE® szájvíz az egész szájüreget tisztítja. Használatával klinikailag bizonyítottan több lepedék távolítható el, így hozzájárul a teljesebb körű szájápoláshoz.